The Black Pearl

Behind the Scenes

A dream come to life — The Black Pearl, brings a modern contemporary event space to the banks of the Columbia River. The landscape for this event space was strategically designed to provide multiple flexible outdoor gathering spaces that can be used for different types of events. The landscape design mirrors the architecture of the building. The diagonal lines that make up the southwest corner of the building inspire the paving at the entry of the building, parking lot and the southeast side of the exterior space. The east side of the parking lot includes large diagonal concrete slabs that form a distinct and flexible outdoor space that can be gated off to host different events. As the design transitions into the gathering space around the first southeast entrance of the building, the diagonal layout continues with smaller architectural slabs that create a checkerboard effect through the use of two different color slabs.

CAPTCHA image